Špaldová vánočka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 70 ml vlažné vody
  • Lžička medu
  • 17 g droždí
  • 90 g hladké špaldy
  • Všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Poté přidáme následující ingredience:

  • 60 ml vody
  • 60 g másla
  • 60 g panely nebo jiného sladidla
  • Špetka soli
  • 260 g hladké špaldy
  • Rozinky mandle

Instrukce

  • Rozklepneme vajíčko, které rozšleháme a půlku přidáme to těsta. Vše důkladně smícháme a hněteme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme nakynout.
  • Po vykynutí upleteme vánočku, kterou potřeme zbytkem vajíčka. Můžeme posypat mandlemi. Troubu vyhřejeme na 200°C. Do rozpálené trouby vložíme vánočku a teplotu snížíme na 170°C. Pečeme cca 35min.
7 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Krásná vánočka. Také ráda peču domácí vánočku s mandlemi a rozinkami.

  2. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Domácím vánočku máme hodně rádi. Chuťově úplně něco jiného než kupované. A je i větší. 😄

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Krása, taky dělám svůj oblíbený recept, jen jsem změnila bílou mouku a dávám špaldovou, jako je v tomto receptu 🙂

    • Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      tak to já též, nebo jí nakombinuji, ve výsledku to není nikterak poznat

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Já se snažím už delší době obyčejné bílé mouce vyhýbat….

  4. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Domácí vánočka je nejlepší, máme svůj rodinný recept už po několik pokolení.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      přesně tak, super….

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account