Go Back
+ servings

Špaldová vánočka

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 35 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 70 ml vlažné vody
  • Lžička medu
  • 17 g droždí
  • 90 g hladké špaldy
  • Všechny suroviny smícháme a necháme na teplém místě vykynout.

Poté přidáme následující ingredience:

  • 60 ml vody
  • 60 g másla
  • 60 g panely nebo jiného sladidla
  • Špetka soli
  • 260 g hladké špaldy
  • Rozinky mandle

Instrukce

  • Rozklepneme vajíčko, které rozšleháme a půlku přidáme to těsta. Vše důkladně smícháme a hněteme dokud nevznikne hladké těsto. Necháme nakynout.
  • Po vykynutí upleteme vánočku, kterou potřeme zbytkem vajíčka. Můžeme posypat mandlemi. Troubu vyhřejeme na 200°C. Do rozpálené trouby vložíme vánočku a teplotu snížíme na 170°C. Pečeme cca 35min.