Spaghetti s lososem, žampiony, hlívou ústřičnou, špenátem a omáčkou teriyaki

Vytisknout recept
Kdo by nemiloval špagety a ty semolinové jsou vynikající, v tomto receptu možná ucítíte nádech Japonska.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Klíč. slova těstoviny
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Spaghetti
  • 800 g čerstvého lososa nakrájeného na 4 porce
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 150 g hlívy ústřičné nakrájené na plátky
  • 150 g žampiónů nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 20 g čerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky
  • 100 g čerstvého baby špenátu
  • 250 ml omáčky teriyaki
  • 1 svazek jarních cibulek nakrájených na plátky
  • 100 g opražených sezamových semínek
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte. Přidejte česnek, zázvor a orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.

Notes

1 Komentář
  1. 5 stars
    Ráda vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account