Kdo by nemiloval špagety a ty semolinové jsou vynikající, v tomto receptu možná ucítíte nádech Japonska.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Keyword těstoviny
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
400gAdriana Spaghetti
800gčerstvého lososa nakrájeného na 4 porce
50mlslunečnicového oleje
150ghlívy ústřičné nakrájené na plátky
150gžampiónů nakrájených na plátky
2stroužky česneku nakrájeného na plátky
20gčerstvého zázvoru nakrájeného na nudličky
100gčerstvého baby špenátu
250mlomáčky teriyaki
1svazek jarních cibulek nakrájených na plátky
100gopražených sezamových semínek
sůl a pepř dle chuti
Instrukce
Lososa ochuťte solí a pepřem. Rozehřejte pánev, přidejte část slunečnicového oleje, porce lososa, opečte a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hlívu ústřičnou, žampiony a orestujte. Přidejte česnek, zázvor a orestujte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte špenát, omáčku teriyaki, uvařené těstoviny, jarní cibulku a dobře promíchejte. Naservírujte na talíř. Přidejte připraveného lososa a ozdobte opraženými sezamovými semínky.