Špagety s vepřovým masem a sýrovo-bazalkovou omáčkou
Ingredience
- 1-3 plátek Vepřové maso
- 200 g Špagety
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžíce Olivový olej
- 50 ml Mléko
- Bazalka (čerstvá nebo sušená)
- 150 g Niva
- 150 ml Smetana
- Pepř, sůl
Instrukce
- Špagety uvaříme dle návodu na obalu.Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na olivovém oleji. Když je maso hotové, zasypeme jej nastrouhanou nivou, kterou necháme rozpustit. Poté zalijeme mlékem a smetanou. Přidáme bazalku, utřený česnek, dobře promícháme, necháme probublat a můžeme podávat. Na talíři můžeme nazdobit strouhaným parmezánem a čerstvou bazalkou.