Kedlubnová polévka

Vytisknout recept
Oloupeme a nastrouháme kudluben na hrubém struhadle. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej a zahřejeme. Vysypeme na rozpálené máslo s olejem strouhaný kedluben a zlehka osmahneme. Přidáme mouku promícháme i s kedlubnem, ještě lehce osmahneme. Hned zalejeme vlažnou vodou a rozmícháme do hladka.  Přidáme sůl, pepř, polévkové byliny, polévkové koření, petržel listovou a lehce povaříme (stačí tak 5 - 7 minut). Nakonec přidáme smetanu (šlehačku) a vmícháme vejce. Ještě ho minutku převaříme, odstavíme a podáváme. Dobrou chuť. :-D:-)
1ks - vejce
1lžíce - olej
1lžička - sůl
1špetka - pepř
6ks - kedluben strouhaný na hrubo
2lžíce - mouka hladká (rovné lžíce)
1/4ks - máslo dle potřeby může být i méně
1lžička - polévkové sušené byliny
1lžička - polévkové koření (Harmonie,Podravka nebo cokoliv jiného)
2lžíce - smetana nebo šlehačka (může být i mléko)
1,5l - voda (může být i méně)
1hrst - petržel listová plochá (asi 6 snítek) nakrájená na drobno
příprava - 5
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila JanaFidrová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account