Šneci z listového těsta
Ingredience
- 1 listové těsto rozválet
- šunka
- plátkový sýr
- kousek sýru na strouhání
- rajský protlak nebo kečup
Instrukce
- Na rozválené těsto rozetřeme dobrý protlak (kečup, ajvar)
- poklademe vedle sebe plátky šunky a na ně plátky sýru
- zabalíme jako závin, více těsto držte, aby se nerozjelo.
- Nakrájíme na proužky (šneky) a přendáme na plech, nejlépe s pečícím papírem.
- Dáme kousek od sebe, těsto se bude rozšiřovat.
- Navrch nasypeme strouhaný sýr.
- Dáme upéct do trouby na cca 20 min. na 160°C.
- Zlatavé vyndáme.
- Jsou dobré teplé i studené
Super
ano, díky moc 🙂
Robievam ich tiež. Je to dobrota.
Šneky jsem také dělala, tyto slané jsou moc dobré. Vypadají dobře.
díky :-), je to dobrá rychlovka, když je někdo za dveřmi 🙂
Výborný recept na výbornou dobrotu. Taky děláváme. I na sladko. Podle toho, jak je chuť. 🙂
na sladko jsem šneky nedělala, ale jistě to může být chutné třeba se skořicí 🙂
nejlepší jako rychlovka na cestu pro meho pritele
věřím…dají se do krabičky a vydrží hezky vláčné 🙂
Ráda dělám jako rychlé pohoštění, to je asi mlska, která chutná každému.
přesně tak, skoro jednohubka, jen se po nich vždy zapráší 🙂