Slovenské rohlíčky

Vytisknout recept

 

 
 

Nejprve si nameleme ořechy. Smícháme na vále cukr, ořechy, máslo a mouku se

sodou. Těsto pořádně propracujeme.

 

Plníme do formiček a klademe na plech. Pečeme v mírně teplé troubě při teplotě

150°C  asi 15 minut. Troubu hlídáme, abychom cukroví nespálili. Troubu neotvíráme,

aby se těsto vyfouklo a nespadlo dolů.

 

Po vychladnutí cukroví opatrně vyklopíme z formiček. Rozehřejeme si na vodní lázni

rozkrájenou čokoládu na vaření a kaštany. Mašlovačkou potíráme oba konce cukroví

rozpuštěnou čokoládou. Dáme ztuhnout do chladu.

 

 

 

 

 

Přeji dobrou chuť a pěkné prožití Vánoc v klidu a ve zdraví!!!

 
 
 

250g - práškový cukr
120g - mleté vlašské ořechy
150g - máslo
100g - hladká mouka
0,5lžička - jedlá soda
100g - čokoláda na vaření
2ks - kaštany - tyčinka
příprava - 45
vaření - 15
Kategorie Cukroví
Porce 0
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account