Slepice na paprice

Vytisknout recept
Jak jsem psala v minulém receptu, z jedné slepice (kuřete) lze udělat nejen velmi dobrý a kvalitní vývar, ale také maso na paprice (na smetaně)
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • Obrané maso z prsou a nohou slepice
  • 1 cibulka
  • 1 rajský protlak
  • 3/4 litru slepičího vývaru
  • 1 - 2 lžíce červené papriky
  • sůl pepř
  • 2 lžíce mouky na zahuštění
  • smetana na vaření
  • 2 lžíce oleje

Instrukce

  • Do hrnce dáme olej, na rozpálený pak orestovat cibulku. Hned posolíme.
  • Po chvíli přidáme maso, které já mám obrané, bez kostí. Zamícháme.
  • Přidáme sypanou papriku, rajský protlak, promícháme.
  • Přilejeme vývar.
  • Za chvíli je základ hotový, Protože maso již bylo měkké.
  • Omáčku zahustíme, dochutíme.
  • Přidáme smetanu.
  • Podáváme s knedlíky, těstovinami nebo s rýží, jaké jsou vaše chutě.
6 Komentářů
  1. Jiří Hudeček 1 rokem ago

    5 stars
    Vynikající…

  2. 5 stars
    Moc dobrá klasika.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Mňamka. Já teď zahušťují jen cibuli nebo cuketou.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account