Zelná placka

Vytisknout recept
Tentokrát jsem v rámci výzvy zabrousila do Afriky, konkrétně do Etiopie. Podle videa na youtube (viz níže) jsem se snažila připravit zelnou placku.
 
1) Zelí, rajče, papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky.
 
2) Přidáme vejce, mouku, sýr, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
 
3) Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej a směs na něm usmažíme. Směs by měla zakrývat celé dno pánve a zůstat alespoň v centimetrové vrstvě. Smažíme z obou stran do zlatova. Při otáčení si můžeme pomoct pukličkou.

1/4ks - bílé hlávkové zelí
1ks - cibule
1/2ks - zelená paprika
1ks - rajče
1hrst - strouhaný sýr
3ks - vejce
3lžíce - hladká mouka
špetka - sůl
špetka - pepř
ks - máslo/olej na smažení
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Předkrm
Porce 0
Uvařila NikolaVojčová

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account