Slavnostní čokoládové suflé

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila VENDULAJIRÁSKOVÁ

Ingredience

  • 25 g Máslo
  • 100 g Čokoláda
  • 110 g Máslo
  • 1 lžíce Kakao
  • 2 ks Vejce
  • 2 ks Žloutek
  • 90 g Hladká mouka

Instrukce

  • Křehká bábovička, do které se zaboříte lžičkou a objevíte horký tekutý střed. Je něco lepšího?
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pomocí mašlovačky vytřeme máslem čtyři formičky o objemu asi 200 ml. Odložíme je do chladničky na 15 minut a pak je opět potřeme rozpuštěným máslem. Vnitřek formiček vysypeme kakaovým práškem a dáme je opět do chladničky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme máslo a odstavíme z vařiče. Necháme zchladnout, pak přidáme vejce a žloutky a vyšleháme do jemného krému, do kterého postupně přimícháme mouku. Vymícháme na hladké těsto a naplníme ho do vychladlých formiček. Pečeme 10-12 minut. Po dopečení necháme pár minut vychladnout a hned podáváme.VELMI SI POCHUTNEJTE!
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account