Slavnostní čokoládové suflé
Ingredience
- 25 g Máslo
- 100 g Čokoláda
- 110 g Máslo
- 1 lžíce Kakao
- 2 ks Vejce
- 2 ks Žloutek
- 90 g Hladká mouka
Instrukce
- Křehká bábovička, do které se zaboříte lžičkou a objevíte horký tekutý střed. Je něco lepšího?Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Pomocí mašlovačky vytřeme máslem čtyři formičky o objemu asi 200 ml. Odložíme je do chladničky na 15 minut a pak je opět potřeme rozpuštěným máslem. Vnitřek formiček vysypeme kakaovým práškem a dáme je opět do chladničky. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme máslo a odstavíme z vařiče. Necháme zchladnout, pak přidáme vejce a žloutky a vyšleháme do jemného krému, do kterého postupně přimícháme mouku. Vymícháme na hladké těsto a naplníme ho do vychladlých formiček. Pečeme 10-12 minut. Po dopečení necháme pár minut vychladnout a hned podáváme.VELMI SI POCHUTNEJTE!