- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Z mouky, změklého másla, vejce, vody a špetky soli si připravte hladké těsto. Následně ho nechte na 2 hodiny odležet v lednici.
- Poté těsto vyválejte, vložte ho do formy vyložené pečicím papírem a lehce ho propíchejte vidličkou. Přes těsto vložte ještě jeden kus pečicího papíru, vysypte na něj suché fazole a nechte péct 15 minut v troubě.
- Zatímco bude korpus po upečení chladnout, připravte si náplň. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte v něm pokrájenou cibuli a na proužky nakrájenou slaninu.
- V míse smíchejte jogurt, vejce a nastrouhaný sýr a směs dochuťte solí a pepřem.
- Do směsi přidejte opečenou slaninu s cibulí a vše promíchejte.
- Směs rovnoměrně rozprostřete na koláčové těsto a navrch přidejte tymián.
- Pečte 25–30 minut, než bude náplň pevná. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
TIP! Že je nejlepší slanina ta anglická? U nás ji taky umíme. Kam pro ni? Což takhle vyzkoušet Váhalovu slaninu, Farmářskou zauzenou slaninu z Kostelce, Farmářskou slaninu z Masokombinátu Plzeň, Lopenickou slaninu nebo Anglickou slaninu speciál (BIVOJ).250g - hladká mouka150g - másloks - vejce (1 ks na těsto, 3 ks na náplň)25ml - voda ks - špetka soli1ks - červená cibule200g - slanina100ml - jogurt50g - tvrdý sýrks - čerstvý tymiánks - sůl, pepř ks - olivový olejks - + suché fazole na zatížení těstapříprava - 20vaření - 45