Škubánky s mákem
Ingredience
- 1 kg Brambory
- 300 g Hrubá mouka
- 250 g Máslo
- 300 g Cukr moučka
- 100 g Mletý mák
Instrukce
- Zavzpomínejte na dětství a připravte si k večeři škubánky! Rychle hotové a sladké, takže vám uklidní pocuchané nervy.Brambory dámě vařit do osolené vody, jak jsme zvyklé - oloupané a nakrájené, doměkka. Po uvaření vodu z poloviny scedíme, zasypeme moukou, trošku pomačkáme a dáme opět na plotnu, na minimálním plameni vaříme ještě asi 20 minut.Poté brambory rozšťoucháme co nejvíce dohladka, osolíme a vařečkou těsto zpracujeme (aby se těstíčko přestalo lepit). Mezitím si rozpustíme máslo. Lžící namočenou do másla vykrajujeme z těsta škubánky. Podáváme posypané cukrem a mákem a přelité rozpuštěným máslem.