Skořicové muffiny s jablky
Ingredience
- 50 ml Mléko
- 1 ks Vanilkový cukr
- 100 g Cukr moučka
- 1/2 ks Citrón
- 1 lžička Skořice
- 60 g Hera
- 1 ks Prášek do pečiva
- 2 ks Jablka
- 180 g Hladká mouka
- 2 ks Vejce
- 50 g Čokoláda
- 2 lžička Citrónová šťáva
Instrukce
- Původně byly muffiny určeny hlavně k snídani. Ale jsou vynikající i na svačinku či jako pohoštění pro hosty.Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citrónu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut.