Chřestová sezóna se blíží. Jak tuto zeleninu správně uvařit, se dozvíte zde 🙂

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 8 minutes
Porce 0
Uvařila SimonaGestberger

Ingredience

  • 8 ks Zelený nebo bílý chřest
  • Voda
  • Sůl
  • Cukr
  • Máslo
  • Citrón

Instrukce

  • Očistěný chřest vložíme pokud možno na stojato do vroucí lehce osolené vody do vysokého hrnce.
    Bílý chřest vaříme 5 až 8 minut, zelený chřest 2 až 5 minut. Vždy záleží na tloušťce výhonků.
    Chřest by měl být vařený „al dente“, tzn.uvařen do poloměkka.
    Zelený chřest stačí navíc lehce ogrilovat a nemusí se vařit vůbec.
    V řadě receptů lze použít i chřest syrový, v případě bílého musí být samozřejmě ale oloupaný.
    Podrobný postup:
     svážeme cca po 8 výhoncích kuchyňskou nití (svázání lze vynechat)Vložíme do vroucí lehce osolené vody (1 lžička soli na 2l vody) s trochou cukru (1-2lžičky na 2l vody) s 1 lžící másla a 1 lžící šťávy z citrónu. Chřest vaříme vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost.
    Pokud chřest po uvaření okamžitě nepodáváme nebo dále tepelně nezpracováváme,
    ponoříme ho ihned do mísy s ledovou vodou, aby si zachoval barvu i konzistenci.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account