Semínkové krekry

Vytisknout recept
Semínkový čtyřboj v tomto receptu má pro naše zdraví mnoho benefitů v podobě omega 3 mastných kyselin, hořčíku, vitaminu E či železa. Doplnění o piniové ořechy obsahující vitamin B1 povyšuje tento recept na nutričně vyváženou pecku.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 27 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

Těsto na 1 plech krekrů – asi 4 porce k pomazánce:

  • 160 g směsi semínek podle vaší chuti v našem receptu je použita směs slunečnicových, lněných, sezamových a dýňových semínek a k tomu piniové oříšky
  • 70 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva lze vynechat
  • 20 g řepkového oleje
  • 50 g studené vody
  • 1 lžička hrubozrnné soli

Vajíčková pomazánka:

  • 4 vejce vařená 8 minut
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce žervé
  • 1 lžička solného květu
  • můžete zjemnit majonézou

Instrukce

  • Promíchejte v míse všechny suché suroviny včetně soli. Přidejte vodu a olej a zpracujte v těstíčko. Nejlépe to jde stěrkou a rukama. Těsto vyklopte na silikonovou podložku nebo pomoučený vál a propracujte tak, aby příliš nelepilo.
  • Připravte si plech a dva pečicí papíry. Rozpalte troubu na 180 stupňů.
  • Těsto vyválejte mezi dvěma papíry v tenkou, jen 2–3 mm vysokou placku. Tu rádýlkem nebo vhodným nožem rozkrájejte na stejné tvary, přibližně obdélníky.
  • Přesuňte je i s pečicím papírem na plech. Rozdělte jednotlivé krekry po plechu opatrně tak, aby mezi sebou měly malé mezery. Pečte asi 12 minut. Krekry se hodí k letnímu grilování, pomazánkám nebo jako zdravější varianta večerního zobání.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Moc dobré a zdravé.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account