Salát ze zelené čočky

Vytisknout recept
Luštěniny jsou neodmyslitelnou součástí velikonočního jídelníčku. Když je zakomponujete do salátu, máte výživné jarní jídlo. V salátech perfektně vynikne francouzská zelená čočka, která má jemnou chuť a pevnou strukturu.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 hours 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 2 hours 30 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 250 g francouzské zelené čočky Druid
  • 2 jarní mrkve
  • 2 rajčata
  • 1 červenou cibuli
  • 4 kyselé okurky
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 50 ml olivového oleje
  • šťávu z jednoho citrónu
  • vinný ocet dle chuti
  • sůl a pepř
  • 1 lžíci rostlinné majonézy
  • hrst nasekaných zelených bylinek
  • 3 vejce uvařená natvrdo

Instrukce

  • Čočku si předem alespoň na 2 hodiny namočte. Pak ji uvařte podle návodu doměkka. Musí však zůstat stále pevná. Mrkve nakrájejte na drobnější kousky, rajčata na kostičky, kyselé okurky na plátky. Na dresink v misce metličkou smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, sůl pepř a lžíci rostlinné majonézy. Čočku promíchejte se zeleninou, okurkou a vmíchejte dresink. Salát dejte do mísy s víčkem a nechte odležet ideálně hodinu v lednici. Při servírování každou porci ozdobte kousky vařeného vejce. Vejce můžete také nakrájet na kostičky a vmíchat do salátu.

Notes

TIPY
Tento salát vypadá ještě zajímavěji, když nakombinujete více druhů čoček. Za pozornost stojí třeba černá čočka Beluga od značky Druid, která je jako stvořená do salátů.
Pokud nemáte jarní mrkvičku, ale velkou tvrdou mrkev, tak ji předem krátce napařte nebo orestujte na pánvi. Bude se lépe kousat.
 
Autorka: Kamila Metzová
Zdroj a foto: DRUID CZ, značka Labeta
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account