Luštěniny jsou neodmyslitelnou součástí velikonočního jídelníčku. Když je zakomponujete do salátu, máte výživné jarní jídlo. V salátech perfektně vynikne francouzská zelená čočka, která má jemnou chuť a pevnou strukturu.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 hourshod.15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 2 hourshod.30 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250gfrancouzské zelené čočky Druid
2jarní mrkve
2rajčata
1červenou cibuli
4kyselé okurky
2stonky řapíkatého celeru
50mlolivového oleje
šťávu z jednoho citrónu
vinný ocet dle chuti
sůl a pepř
1lžíci rostlinné majonézy
hrst nasekaných zelených bylinek
3vejce uvařená natvrdo
Instrukce
Čočku si předem alespoň na 2 hodiny namočte. Pak ji uvařte podle návodu doměkka. Musí však zůstat stále pevná. Mrkve nakrájejte na drobnější kousky, rajčata na kostičky, kyselé okurky na plátky. Na dresink v misce metličkou smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, ocet, sůl pepř a lžíci rostlinné majonézy. Čočku promíchejte se zeleninou, okurkou a vmíchejte dresink. Salát dejte do mísy s víčkem a nechte odležet ideálně hodinu v lednici. Při servírování každou porci ozdobte kousky vařeného vejce. Vejce můžete také nakrájet na kostičky a vmíchat do salátu.
Notes
TIPYTento salát vypadá ještě zajímavěji, když nakombinujete více druhů čoček. Za pozornost stojí třeba černá čočka Beluga od značky Druid, která je jako stvořená do salátů.Pokud nemáte jarní mrkvičku, ale velkou tvrdou mrkev, tak ji předem krátce napařte nebo orestujte na pánvi. Bude se lépe kousat.Autorka: Kamila MetzováZdroj a foto: DRUID CZ, značka Labeta