Salát z quinoy
Ingredience
- quinoa 125 g
- sůl mletý černý pepř
- rajčata 100 g
- salátová okurka 150 g
- máta 1 hrst
- petrželová nať 1,5 hrsti
- olivový olej 3 lžíce
- citronová šťáva 3 lžíce
- sýr feta 100 g
- směs semínek 2 lžíce
Instrukce
- V sítku propláchneme quinou studenou vodou a necháme okapat. Potom ji dáme spolu s 300 ml osolené vody do hrnce a na mírném ohni ji asi dvacet minut vaříme. Přemístíme ji do mísy a necháme vychladnout. Rajčata očistíme a nakrájíme na kostky. Okurky omyjeme, rozpůlíme a pomocí lžičky vybereme jadérka. Nakrájíme na kostky. Čerstvé bylinky opláchneme a nahrubo nasekáme. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. Připravenou zálivku smícháme s quinoou, rajčaty, okurkami a bylinkami. Fetu nalámeme na menší kousky a přidáme do salátu. Dáme do chladu a před podáváním posypeme semínky.
skvela inspiracia na obed
Tak mám zase inspiraci. Dělám kuskus, ale quinou jsem ještě nevařila. Tak vyzkouším.
Podobná obilovina, určitě bude chutnat 🙂
Quinou jsme ještě nezkoušeli…
Je super, jen se musí déle vařit a nechat odmočit, rychlejší je kuskus.
zkoušela jsem jednou, a nějak mě nezaujala quinoa
chápu, né každému chutná…