Salát z červené řepy s čekankou
Ingredience
- 5 ks Červená řepa
- 2 ks Hruška
- 2 ks Červená cibule
- 2 ks Čekanka
- 1/2 ks Šťáva z citronu
- 4 hrst Rukola
- 3 stroužek Česnek
- 100 g Pekanové ořechy
- 150 g Sýr feta
- 6 lžíce Olivový olej
- 1 lžíce Červený vinný ocet
- 2 lžíce Med
- 3 lžíce Olivový olej
- 1 lžička Dijonská hořčice
- Sůl, pepř
Instrukce
- Červenou řepu osolíme, opepříme a pokapeme 3 lžící oleje a lžící červeného vinného octa. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 180°C zhruba hodinu. Mezi tím pokapeme pekanové ořechy medem. Měkkou řepu necháme po vytažení z trouby vychladnout.Do trouby strčíme na stejnou teplotu na 10 minut pekanové oříšky s medem. Připravíme si cibuli a česnek, pokapeme zbývajícím olivovým olejem a po vytažení oříšků je strčíme do trouby. Pečeme dokud cibule nezměkne a nezačne karamelizovat. Tento čas využijeme k přípravě dresinku. Smícháme 3 lžíce olivového oleje se šťávou z půlky citronu, 1 lžičkou dijonské hořčice a dochutíme solí a pepřem. Vyndáme cibuli s česnekem z trouby a spolu s dresinkem rozetřeme pečený česnek vidličkou. Mezitím vychladla i červená řepa, kterou oloupeme a nakrájíme na klínky. Zbylé suroviny i s pekanovými ořechy pokrájíme a přidáme do mísy k červené řepě. Vše smícháme a pokapeme dresinkem. Pak už jen mohu popřát dobrou chuť. 🙂