Salát s lososem
Lososa dáme do misky a zalijeme šťávou z pomeranče a přikryjeme alobalem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů asi 30 minut zakryté alobalem, poté alobal sundáme a pečeme dalších 15 minut.
Ledový salát a papriku nakrájím na menší kousky a dáme do mísy. Z vody, citrónové šťávy a trošky cukru vyrobíme sladkokyselou zálivku, kterou promícháme se zeleninou.
Salát servírujeme na talíři, posypeme semínky a na vrch přidáme kousky pečeného lososa. Zalijeme výpekem.
Podáváme samotné nebo s celozrnným pečivem.200g - Losos1ks - Pomerančšpetka - Sůl, pepř1ks - Ledový salát 1-2ks - Červená paprika, špetka - Citrónová šťávalžíce - Slunečnicové nebo dýňové semínkapříprava - 20vaření - 60