Šafránový mazancový cop

Vytisknout recept
 V hrnku smícháme polovinu vlažné vody s rozdrobeným droždím.

Přelijeme do větší mísy, přidáme zbytek vody, mléko, šafrán s jednou lžící horké vody, cukr, změklé máslo a sůl.
Přisypeme 375 g mouky.
Těsto promícháme,zapracujeme 2 vajíčka a pořádně prohněteme.
Přidáváme postupně zbylou mouku a uděláme hladké vláčné těsto.

Těsto vytvarujeme do koule a přemístíme do mísy, kterou nejdříve vymažeme olejem, těsto několikrát otočíme. Mísu překryjeme potravinářskou fólií a necháme  kynout hodinu na teplém místě.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto přemístíme na pomoučenou plochu, rozdělíme na třetiny a vyválíme tři takové  "hady" dlouhé cca 90 cm. Od středu začneme plést cop. Konce odkrojímee a přitiskneme k sobě.
Konec copu přemístíme na plech vyložený pečicím papírem.
Postupně zamotáme do tvaru mazance, konec založíme dospodu. Na potravinářskou fólii rozetřeme olej, těsto jí překryjeme a dáme na 20 minut odpočinout.
Fólii sundáme a cop potřeme prošlehaným vejcem. 
 
Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut 🙂 

120ml - Vlažná voda
1ks - droždí
125ml - Teplé mléko
7 "nitek"ks - Šafrán
100g - Cukr
65g - Máslo
1lžička - Sůl
1kg - Hladká mouka
3ks - Vajíčko
příprava - 50
vaření - 25
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account