Rychlé osvěžení: Bezová šťáva
Ingredience
- 4 l Převařené vody
- 50 ks Květ bezu
- 4 kg Cukr krystal
- 40 g Kyselina citronová
- 4 ks Citron
Instrukce
- Venku kvete bez a už naše babičky věděly, jaké má léčivé účinky. Zkuste si připravit šťávu.Květy a na plátky pokrájené citróny vložíme do převařené a vychladlé vody do větší nádoby, přiklopíme a necháme louhovat 24 hodin. Poté vše přes pláténko či plenu přecedíme. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Plníme do lahví. Lahve je nutné naplnit úplně až po okraj, aby zde nevznikl vzduchový prostor. Šťáva se totiž nijak tepelně neupravuje, tak aby se nezkazila. Skladujte v chladnu.Při podávání přidejte do džbánku pro větší osvěžení dle chuti led, mátu a limetky či citróny.