Rychlé osvěžení: Bezová šťáva

Vytisknout recept
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 1 day
Čas vaření 2 hours
Porce 0
Uvařila DitaBřezinová

Ingredience

  • 4 l Převařené vody
  • 50 ks Květ bezu
  • 4 kg Cukr krystal
  • 40 g Kyselina citronová
  • 4 ks Citron

Instrukce

  • Venku kvete bez a už naše babičky věděly, jaké má léčivé účinky. Zkuste si připravit šťávu.
    Květy a na plátky pokrájené citróny vložíme do převařené a vychladlé vody do větší nádoby, přiklopíme a necháme louhovat 24 hodin. Poté vše přes pláténko či plenu přecedíme. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Plníme do lahví. Lahve je nutné naplnit úplně až po okraj, aby zde nevznikl vzduchový prostor. Šťáva se totiž nijak tepelně neupravuje, tak aby se nezkazila. Skladujte v chladnu.
    Při podávání přidejte do džbánku pro větší osvěžení dle chuti led, mátu a limetky či citróny.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account