
Rozpečený camembert s fíky a pistáciemi
Ingredience
- 4
- camemberty á 100 - 120 g
- 75 g
- sušených fíků
- 75 g
- pistácií
Na sirup:
- 100 g
- cukru
- 100 g
- vody
- kardamom
Instrukce
- 1
- Camembert dáme do zapékací misky a dáme péct do trouby na 200 °C asi 25 minut.
- 2
- Do rendlíku dáme vodu s cukrem a necháme rozpustit. Přidáme kardamom a svaříme na hustý sirup. Scedíme a udržujeme vlažné.
- 3
- Pistácie očistíme a spolu s fíky nasekáme nadrobno. Rozpečený camembert nakrojíme nožem, zasypeme fíky s pistáciemi a zalijeme trochou sirupu.
Vyzkouším
Hmmm, camembert máme rádi, tak to bychom mohli tenhle recept zkusit. Jen to chce sehnat nějak rozumně fíky. Mám teď ale nějaké slevy na e-shopy se zdravou výživou, tak zkusím zabrousit tam. Stejně musím zase doplnit spíž, protože mi došly kašičky na snídani.
Takže díky za tip na fajn úpravu camembertu.
to ráda čtu, ať Vám chutná…
Dobrá kombinace. Už se těším, že vyzkouším.
dejte vědět
zajímavé, možná by šlo alternativně se sušenými švestkami
určitě i sušené rozinky nebo brusinky, křížaly…
zajímavé, ale pistácie ani fíky doma nemám…nicméně miluji rozpečený jakýkoliv sýr tohoto typu a navrch si dám lžíce svého např. dýňového džemu (oslazeného stévií)ú a to je dobrota.
i hruška nebo jablko jsou výtečné…