Rozlítané ptáčky

Vytisknout recept

Dneska jsem dostali chuť na rozlítané ptáčky, což mi přijde jako dobrá vollba.

Že tento název neznáte?

Dávám do nich vše, co patří do španělských ptáčků, ale nejsou vázané.

Na tento chod nemusíte mít vysoké maso, ani hodně masa.

Výše uvedené suroviny jsem si očistila, nakrájela,

dneska jsem nedala špekáček, ale zase jsem přidala 1 menší cuketu.

Do papíňáku jsem dala trochu oleje, když se zahřál, pak talířek se slaninou a cibulí,

osolila a nechala zesklovatět cibuli, poté jsem přidala maso, opepřila ho a dál hořčici.

Vše jsem zprudka nechala zatáhnout a nakonec jsem přidala cuketu a misku

s vejcem a kyselou okurkou. Potom vývar /nebo horkou vodu/.

Papíňák jsem dobře zavřela a nechala 20 minut vařit.

Když tento čas uplynul, hrnec jsem vypnula a odzvdušnila, otevřela.

Masíčko se jen sypalo.

Malinko jsem omáčku zahustila špaldovou hladkou moukou rozmíchanou ve studené  vodě, dochutila solí a pepřem a podávala.

 

Manželovi s rýží, já měla s kuskusem.

Dobrota, celkově jsem stála v kuchyni jen hodinu.

Papíňák je zázrak, především pro hovězí maso.

Hudlenka


500g - hovězí maso zadní
2ks - vejce vařená
4ks - okurka kyselá
1ks - cibule
plákekks - špek
2-3lžíce - olej
2-3lžíce - hořčice
1/2l - vývar hovězí
2ks - špekáček
ks - sůl, pepř
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account