rizoto rizi pizi

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 120 g natural rýže hnědá
  • 60 g hrách zelený
  • 1100 ml voda
  • 2 lžička sůl
  • 2 lžička olivový olej

Instrukce

  • Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
  • 2
  • Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
  • 3
  • Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.
6 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    Ano to určitě.

  2. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Dobrota. Přidala bych také nějaké maso.

  3. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Vařila jsem ho zrovna včera. 🙂 Ale přidala jsem kukuřici a krůtí maso.

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Děkuji. Já mám dneska k tomu krůtí. A tohle je tim pádem od včerejška jen jako příloha. Včera nebyla chuť v tom vedru.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    jistě chutná dobrota 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Klasika, kt. Se zavděčíme všem.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account