Go Back
+ servings

rizoto rizi pizi

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 120 g natural rýže hnědá
  • 60 g hrách zelený
  • 1100 ml voda
  • 2 lžička sůl
  • 2 lžička olivový olej

Instrukce

  • Namočit přebraný hrách na 5 - 12 hodin, hnědou rýži namočit na 5 - 12 hodin zvlášť. Po namočení vyprat rýži 1x.
  • 2
  • Do 600 ml vařící osolené vody nasypat hnědou rýži, vařit 20 minut mírným varem, sebrat malé množství pěny z hladiny. Slít přebytečnou vodu a nechat odstát 20 minut pod pokličkou. Scezený hrách nasypat do 500 ml nové vody, přivést k varu, osolit a vařit 20 minut.
  • 3
  • Smíchat rýži a hrách dohromady. Omastit olejem.