Risotto s hříbky

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 700 ml
  • drůbežího vývaru
  • 240 g
  • rýže na risotto např. arborio
  • 250 g
  • čerstvých hříbků
  • 100 ml
  • vína
  • 100 g
  • parmazánu
  • 1
  • menší cibule
  • 2 lžíce
  • olivového oleje
  • 2 lžíce
  • másla
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Hřiby očistíme a nakrájíme na plátky nebo menší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vývar prohřejeme.
  • 2
  • V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, posolíme a na mírném plameni necháme pomalu zesklovatět. Dohromady asi 5 minut. V malé pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme houby, osolíme a podusíme asi 8 až 10 minut, dokud hřiby nepustí většinu vody. Odstavíme.
  • 3
  • K cibuli přidáme rýži, zamícháme a krátce osmahneme. Ihned zalijeme vínem, necháme zpěnit a trochu objemu odpaříme. Pak za stálého míchání přidáme dvě naběračky vývaru a na středním plameni postupně risotto dusíme. S tím jak rýže vsakuje vývar, přidáváme postupně další, a stále mícháme, dokud není rýže uvařená na skus.
  • 4
  • Chvíli předtím ještě k rýži přidáme hříbky a dobře promícháme. Jakmile je rýže tak akorát, odstavíme, vmícháme zbylé máslo a nastrouhaný parmazán. Ihned podáváme.
7 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 7 měsíců ago

    5 stars
    Také máme rádi rizoto a možná to sušší, ale toto bych jedla také.

  2. Lenka Hudečková 7 měsíců ago

    miluji rizoto, i s houbami, ale ne tohle mokré… za mě se musí rýže sypat…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account