Řepáčci
Ingredience
- 1 ks Červená řepa
- 500 g Listové těsto
- 3 ks Listový špenát
- 120-150 g Kozí sýr
- hrách
Instrukce
- Z červené řepy už jsme dělaly pomazánku, polévku i salát. Teď svého seznamu přidáváme i slané košíčky. Vynikající jako předkrm i příloha!Nejprve si připravíme čtverce z listového těsta a vmačkáme je do dvanácti forem na muffiny. Do košíčků vložíme čtvereček pečicího papíru, na něj nasypeme hrách a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme dozlatova.Během pečení nakrájíme řepu na malé kostičky, rozmačkáme sýr s nakrájeným špenátem a poté spojíme s řepou. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.Z košíčků vysypeme hrách a opatrně vyndáme pečicí papír. Poté naplníme směsí a znovu na cca 7–10 min zapečeme.Na závěr uz jen ozdobíme sýrem a lístkem špenátu. Přeji dobrou chuť! Hodí se výborně i jako příloha k masu se špenátovou omáčkou 🙂