Vynikající recepty z jahod a navíc bez vaření! To musíte ochutnat
Ingredience
- 400 g čerstvé zralé jahody
- 5 lžíce chia semínka
- 4 lžíce třtinový cukr
Instrukce
- V rámci jedné spolupráce jsem pro náš blog připravovala recepty do sklenic a tak mě napadlo udělat pár receptů z jahod, protože se jejich sezóna blíží! A protože mám sama malé děti a času na přípravu málo a navíc věřím, že jahody jsou nejlepší a nejzdravější čerstvé, udělala jsem recepty bez vaření....Čerstvý jahodový jam bez vařeníDo poslední sklenice si můžete udělat čerstvý „jam“ z jahod a chia semínek, který v uzavřené lahvi v lednici vydrží pár dní (ale věřte, že je tak dobrý a všestranný, že tam vydrží sotva pár hodin...). Krom sklenice potřebujete jen tyčový mixér a lžíci, žádné další nádobí 😉Ingredience: Čerstvé zralé jahody (400 g)Chia semínka (5 vrchovatých lžic)Třtinový cukr (dle chuti, ale je to přírodní konzervant, tak aspoň 3 lžíce)Jahody zbavíme okvětních lístků, opláchneme a necháme okapat a pak je vložíme do sklenice a posypeme cukrem a rozmixujeme tyčovým mixérem. Do rozmixovaných jahod pak zamícháme chia semínka, sklenici zavřeme a dáme do lednice. V lednici necháme alespoň 6 hodin a můžeme několikrát během chlazení promíchat. Chia semínka v kombinaci se šťávou z jahod pustí gel, který zajistí konzistenci jamu. Tento „jam“ pak nabízí široké využití. Je skvělý na palačinky, na pečivo, do pohárů, jogurtů nebo se dá mlsat jen tak. Můžete ho také při přípravě dochutit mátou nebo citronovou šťávou. Další recepty najdete na stránce: http://www.sexymamas.cz/tip-do-kuchyne-sklenice-jars-recepty-bez-vareni-z-jahod/