Recept na domácí tvarohovou pizzu
Ingredience
- 100 g měkkého tvarohu
- 30 g mouky já používám celozrnnou špaldovou
- 1 bílek nebo klidně celé vejce, pokud nemáte jak jinak žloutek zpracovat
- špetku soli
- 50 g rajčatového protlaku
- koření dle chuti
- a cokoli nahoru na pizzu
Instrukce
- Nejprve smíchám tvaroh, mouku, vejce a špetku soli. Já mám teď nového robota, tak ho používám úplně na vše, ale zvládnete to v pohodě i v míse bez něj.
- Těsto by mělo být takové hutnější, lepkavé. Po promíchání ho rovnoměrně rozprostřu na plech, do tenké vrstvy a dám do trouby předpéct na 180°C. Jak jsem psala, že se mi pizza poprvé nepovedla, tak to bylo právě tím, že jsem těsto nejprve nepředpekla. Dala jsem na to rovnou protlak, sýr a šunku a celé to potom bylo syrové a nedodělané.
- Než se těsto předpeče a trochu zezlátne, připravím si vše, co budu dávat na pizzu.
- Naskládám to nahoru a peču ještě dalších 15 minut.
Vyzkoušim
Moc dobré a rychlé těsto.
Přesně, příští týden děláme další várku… Nevíc je zdravé jak obyčejné těsto na pizzu.
to nemusíme, s manželem pizzu nevyhledáme 🙂
Tahle pizza má uplně jinou chuť těsta, přítel říká, že chutná jako tvarohové noky 😀
Manžel bohužel o pizzu nestojí a tak jí ani nedělám.
Tahle pizza má uplně jinou chuť těsta, přítel říká, že chutná jako tvarohové noky 😀