Jestli jste ještě neochutnali tvarohovou pizzu, tak šup šup do obchodu pro suroviny a dneska si ji udělejte k obědu nebo k večeři, protože je fakt jednoduchá a výborná!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 1osoba
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
100gměkkého tvarohu
30gmoukyjá používám celozrnnou špaldovou
1bíleknebo klidně celé vejce, pokud nemáte jak jinak žloutek zpracovat
špetku soli
50grajčatového protlaku
koření dle chuti
a cokoli nahoru na pizzu
Instrukce
Nejprve smíchám tvaroh, mouku, vejce a špetku soli. Já mám teď nového robota, tak ho používám úplně na vše, ale zvládnete to v pohodě i v míse bez něj.
Těsto by mělo být takové hutnější, lepkavé. Po promíchání ho rovnoměrně rozprostřu na plech, do tenké vrstvy a dám do trouby předpéct na 180°C. Jak jsem psala, že se mi pizza poprvé nepovedla, tak to bylo právě tím, že jsem těsto nejprve nepředpekla. Dala jsem na to rovnou protlak, sýr a šunku a celé to potom bylo syrové a nedodělané.
Než se těsto předpeče a trochu zezlátne, připravím si vše, co budu dávat na pizzu.
Naskládám to nahoru a peču ještě dalších 15 minut.