Rebarborový koláč ze špaldové mouky
Ingredience
- 4 klacíky rebarbory
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/3 hrnku cukru
- 1/4 hrnku oleje slunečnicového
- 1/2 hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 lžička prdopeče
- 1/2 sáčku vanilínový cukr
na drobenku:
- 2 lžíce špaldové mouky
- 3 lžíce ovesných vloček
- 1 lžíce cukru
- 1/3 másla
Instrukce
- Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a zasypeme trochou cukru
- Necháme hodinku odstát
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, olej a mléko
- Vytvoříme hladkou hmotu
- Tu nalijeme do menší formy na pečení, já používám pečící papír
- Na těsto naklademe rebarboru, zasypeme vanilínovým cukrem
- Drobenku uděláme smícháním potřebných ingrediencí a nasypeme na rebarboru
- Dáme péci na 170°C do předehřáté trouby a pečeme do zlatova zhruba 35 - 40 minut
Jo chutnal a to velice.
tak jasně, před více než 13.lety jsi mě na rebarborový koláč balil 🙂
Vynikajuci osviezujuci kolac. Taka klasika v zdravsej variante
přesně, tak peču já 🙂
Já snad nikdy rebarboru ještě neměla 😀
já jindy také, ale včera jsem si na to ani nevzpomněla, až když jsem pak zapisovala tento recept, tak mi to došlo 🙂
Také mám ráda rebarborový koláč. Je moc dobrý.
ano, dobrota, na kterou se manžel vždy na jaře moc těší
Jinak já dneska zrovna z rebarbory od rodičů udělala pár sklínek marmelády.
no my dostali pár klacíků, tak to na marmeládu není
Tak to je jasné, tomu rozumím.
Dobrý koláč, také dělávám, byť pod rebarboru povětšinou dávám ještě tvaroh.
ale Evičce i Jirkovi moc chutnal, i bez tvarohu 🙂