Go Back
+ servings

Rebarborový koláč ze špaldové mouky

Vytisknout recept
Dobrota, na kterou se každý rok vždy těšíme. Paní sousedka nám donesla rebarboru.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 4 klacíky rebarbory
  • 1 hrnek celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/3 hrnku cukru
  • 1/4 hrnku oleje slunečnicového
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička prdopeče
  • 1/2 sáčku vanilínový cukr

na drobenku:

  • 2 lžíce špaldové mouky
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce cukru
  • 1/3 másla

Instrukce

  • Rebarboru si oloupeme, nakrájíme na kostičky a zasypeme trochou cukru
  • Necháme hodinku odstát
  • V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, 1 vejce, olej a mléko
  • Vytvoříme hladkou hmotu
  • Tu nalijeme do menší formy na pečení, já používám pečící papír
  • Na těsto naklademe rebarboru, zasypeme vanilínovým cukrem
  • Drobenku uděláme smícháním potřebných ingrediencí a nasypeme na rebarboru
  • Dáme péci na 170°C do předehřáté trouby a pečeme do zlatova zhruba 35 - 40 minut