Rajčatový tatarák

Vytisknout recept
V tomto delikátním předkrmu se snoubí svěžest a pikantnost rajčat v dokonale vyvážené chuti. Odstraněním přebytečné tekutiny se jejich aroma ještě více prohloubí a vznikne sametově krémová textura. Podávejte s křehkými krekry, plátky grilovaného chleba nebo jako elegantní pomazánku na sendviče.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Italská
Čas přípravy 25 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 nebo 2 plechovky Mutti POLPA jemně krájených rajčat
  • 2 lžíce malých kaparů ve slaném nálevu přecezených
  • 2 lžíce Kalamata oliv asi 8 oliv
  • 1/3 šálku čerstvých listů bazalky
  • 1/3 šálku čerstvé petrželky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje plus něco navíc na pokapání
  • 4 silné plátky sýru Pecorino Romano asi 0,5 až 1 cm
  • Sůl a pepř na dochucení
  • 110 g nadrobené fety
  • Volitelné: Balzamické glazé

Instrukce

  • Nalejte jemně nakrájená rajčata Mutti POLPA do jemného sítka a nechte cedit po dobu 6 hodin nebo přes noc, abyste se zbavili co nejvíce vlhkosti.
  • Nasekejte kapary, olivy, bazalku a petrželovou nať a smíchejte je s přecezenými rajčaty. Vmíchejte olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
  • Pomocí kulaté formy nebo vykrajovátka na sušenky, asi 8 cm širokého, vyřízněte čtyři kolečka z plátků sýra Pecorino Romano. Poté pomocí této formy přidejte na kolečka sýru ½ šálku rajčatové směsi, stlačte a vytvarujte. Opatrně formu odstraňte a posypte sýrem feta. Podle potřeby ozdobte pár kapkami olivového oleje, balzamického glazé a trochou kaparů. Podávejte s parmazánovými lupínky nebo opečenými plátky chleba.
  • Foto a text: se souhlasem mutti®

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account