Ragú z červené řepy, karotky a dýňového pyré

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 50 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Červená řepa - pečená
  • 3 ks Karotka
  • 1 ks Máslová dýně
  • 1/4 lžička Anýz
  • 2 ks Cibule
  • 1/2 lžička Kurkuma
  • 1 lžička Sůl
  • 1 ks Citrón
  • 1 špetka Cayenský pepř
  • 1 lžička Kmín
  • 4 ks Čerství tymián
  • 100 ml Zeleninový vývar
  • 6 lžíce Kokosový olej

Instrukce

  • Červená řepa, mrkev a dýně - skvělé tři suroviny, které vás nikdy nezklamou, jsou zdravé, plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Prohřejí váš organismus a navodí pocit blaženosti, radosti a pohody. Jsou k dostání na pultech i tržnicích a pokud si je koupíte do zásoby, jsou snadno skladovatelné y vydrží dlouhou dobu. Máte je kdykoliv k dispozici a můžete z nich vykouzlit rychlý, výživný a úžasně dobrý oběd.
    Když jsem poprvé tento pokrm uvařila, byla jsem nadšená. V kuchyni ráda experimentuji a vařím ze surovin, které nabízí příroda v tom daném období. Kombinace těchto tří ingrediencí je tak lahodná, podzimní, výživná a vydatná. Recepty z červené řepy a dýně zkrátka nejde nemilovat.
    Doba přípravy: 45 minut, doba vaření: 15 minut, 4 porce
    500 g /4 středně velké bulvy červené řepy (vařené, pečené)180 g/3 ks středně velké mrkve1/2 ks máslové dýně2 ks cibule½ ČL kurkumy1 ČL soli Šťáva z 1 citronu Špetka cayennského pepře Pár zrnek anýzu1 ČL kmínu4 ks větvičky čerstvého tymiánu100 ml zeleninového vývaru3 PL kokosového oleje + 3 PL oleje na pokapání zeleniny před pečením
    Červenou řepu, máslovou dýni a mrkev si nejprve tepelně upravte.
    Červenou řepu důkladně omyjte, položte na čtvereček alobalu, zakápněte olejem a přidejte ke každé 1 větvičku tymiánu. Zabalte, dejte na pekáč a vložte do předehřáté trouby péci na 35 – 40 minut.
    Máslovou dýni rozkrojte na poloviny a vydlabejte semínka. Položte na pekáč (můžete péci zároveň s červenou řepou), pokapejte olejem a pečte cca 35 – 40 minut.
    Mrkev oškrábejte, nakrájejte na kolečka a dejte krátce povařit do 200 ml vody (stačí 7 – 10 minut). Vývar si můžete uschovat a později s ním podlít ragú na pánvičce.
    Pečenou řepu vyjměte z alobalu a nakrájejte na „hranolky“. Pečenou dýni vydlabejte a dužinu rozmixujte do hladkého pyré. Odstavte stranou. Povařenou mrkev slijte a vývar schovejte.
    V hlubší pánvi rozehřejte olej a na něm orestujte cibuli nakrájenou na osminky. Přidejte nakrájenou řepu a mrkev. Dochuťte solí, pepřem, anýzem, kmínem a kurkumou, která dodá celému pokrmu dokonalou pomerančovo-zázvorovou chuť. Přidejte citronovou šťávu. Krátce prohřejte. Podlijte vývarem a zahustěte dýňovým pyré.
    Hotovo. Jako přílohu doporučuji bramborové noky anebo pečené kousky brambor. 
    Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account