Quinoa lívance

Vytisknout recept
S kombinací s mandlovým máslem, oříškama a ovocem je to fakt nebe.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 300 g uvařené quinoi cca 100 g neuvařené – já použila mix bílé a červené
  • 120 g špaldové mouky
  • 2 šťastná bio vajíčka
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 ml mléka
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • špetka soli
  • ovoce oříšky, oříškové máslo a sirup podle chuti (já použila jahody, borůvky, mix ořechů, mandlové čoko máslo a datlový sirup)
  • kokosový olej na smažení

Instrukce

  • Nejdřív jsem si uvařila quinou. Tu jsem nejdřív propláchla v nějakym sítku s malinkejma dírkama. O tom sítku říkám schválně, protože já ji poprvý chytře nasypala do sítka s většíma dírkama a měla jsem ji po celý kuchyni. Pak jsem ji dala do hrnce a zalila dostatkem vody. Neřídím se v tomhle návodama na obalu, protože když jsem to tak udělala, voda se strašně rychle vypařila a quinoa se mi připálila. Proto je lepší tam nalít vody dost a pečlivě kontrolovat, jestli je quinoa už hotová. Já ji vařila asi 15 minut. To, že je hotová poznám tak, že z kuliček vykouknou takový bílý klíčky a když do ní kousnu, ještě trošku křupne. Hotovou quinou jsem scedila přes sítko, nechala okapat a trošku vychladnout. Quinou v tomhle případě neproplachuju (to jen když ji chci sypkou do salátu).
  • Mezitím jsem si dala do mixéru ostatní suroviny – mouku, vejce, kypřící prášek, skořici, rozpuštěnej kokosovej olej, mlíko, javorovej sirup a sůl. Na závěr jsem přidala uvařenou studenou quinou a všechno pořádně promixovala dohladka (cca 2 minuty mixování).
  • Pánev jsem si rozpálila na nižší stupeň, přidala kokosovej olej a smažila lívance dozlatova z každý strany. Na jeden lívanec jsem dala vždycky větší lžíci těsta a rozprostřela na pánvičku. Je lepší je smažit pomalu při nižší teplotě, aby se hned nepřipálily.
  • Hotový lívance jsem potřela mandlovým máslem, naskládala je na sebe a zdobila rozmixovanejma oříškama, borůvkama, jahodama a datlovým sirupem.
  • Tak šup do kuchyně!
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Dobrý nápad. Určitě ráda vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    díky za recept, z této suroviny jsem vařila zatím jen jednou a nic moc, za mě…tak třeba podruhé to bude lepší 🙂

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      On ji málokdo zná. Je třeba vyzkoušet něco nového.

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Dobrá inspirace, díky.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Za málo, málokdo zná tuto obilovinu.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account