Nejdřív jsem si uvařila quinou. Tu jsem nejdřív propláchla v nějakym sítku s malinkejma dírkama. O tom sítku říkám schválně, protože já ji poprvý chytře nasypala do sítka s většíma dírkama a měla jsem ji po celý kuchyni. Pak jsem ji dala do hrnce a zalila dostatkem vody. Neřídím se v tomhle návodama na obalu, protože když jsem to tak udělala, voda se strašně rychle vypařila a quinoa se mi připálila. Proto je lepší tam nalít vody dost a pečlivě kontrolovat, jestli je quinoa už hotová. Já ji vařila asi 15 minut. To, že je hotová poznám tak, že z kuliček vykouknou takový bílý klíčky a když do ní kousnu, ještě trošku křupne. Hotovou quinou jsem scedila přes sítko, nechala okapat a trošku vychladnout. Quinou v tomhle případě neproplachuju (to jen když ji chci sypkou do salátu).
Mezitím jsem si dala do mixéru ostatní suroviny – mouku, vejce, kypřící prášek, skořici, rozpuštěnej kokosovej olej, mlíko, javorovej sirup a sůl. Na závěr jsem přidala uvařenou studenou quinou a všechno pořádně promixovala dohladka (cca 2 minuty mixování).
Pánev jsem si rozpálila na nižší stupeň, přidala kokosovej olej a smažila lívance dozlatova z každý strany. Na jeden lívanec jsem dala vždycky větší lžíci těsta a rozprostřela na pánvičku. Je lepší je smažit pomalu při nižší teplotě, aby se hned nepřipálily.
Hotový lívance jsem potřela mandlovým máslem, naskládala je na sebe a zdobila rozmixovanejma oříškama, borůvkama, jahodama a datlovým sirupem.
Tak šup do kuchyně!