Pyré z brambor, batátů a mrkve – skvělá příloha nebo pokrm pro nejmenší

Vytisknout recept
Připadá vám bramborová kaše nudná? Zkuste ji ochutit mrkví a exotickými batáty

Batáty snižují hladinu cholesterolu

Batáty neboli sladké brabory jsou hlízy podobné podzemnici olejné a pocházejí z Jižní Ameriky. Obsahují velké množství vitaminu C a betakarotenu, ale také draslík, který má také vliv na správnou funkci srdce, a snižuje tak možnost vzniku kardiovaskulárních problémů.

Recept:

Brambory, batáty a mrkev oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Když je zelenina asi po 20. minutách uvařená, vodu slijeme, rozmačkáme vše, přidáme máslo a mléko a vypracujeme pyré.
Pyré je výborné jako příloha k masu, nebo jako samostané jídlo, třeba pouze posypané strouhaným sýrem, nebo restovanou cibulkou. Pokud vodu neosolíte, můžete tuhle lahodnou kašičku servírovat mezi prvními příkrmy i vašim dětem, budou ji milovat!
500g - Brambory
250g - Batáty
250g - Mrkev
100ml - Mléko
100g - Máslo
1lžička - Sůl
příprava - 30 minut
vaření - 15 minut
Kategorie Přílohy
Uvařila IvanaVerner

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account