PUSINKY VEGAN
Ingredience
- 110 g nálev ze sterilované cizrny aquafaba
- 150 g krupicový cukr
- gelové potravinářské barvivo
Instrukce
- Cizrnu slijeme a nálev přecedíme přes jemné sítko.
- Nálev spolu s cukrem vyšleháme dotuha stejně jako klasický sníh z vaječných bílků. Šleháme 5–10 minut, aby byla hmota opravdu tuhá a držela špičky.
- Hmotu nandáme co cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný pečicím papírem či silikonovou podložkou tvarujeme stejně velké pusinky. Dle fantazie můžeme obarvit potravinářským barvivem.
- Troubu rozehřejeme na 100 °C na program horkovzduch a pusinky sušíme asi 1 hodinu, dokud nejdou snadno sundat z podložky.
Krásné pusinky, mám je ráda. Tyto někdy vyzkouším.
Super, ať xhutna
Chutná.
nemám ráda pusinky, vždy jsou moc sladké…, ale jako dítě jsem je milovala 🙂
Pro návštěvu, já si zobnu jednu i přítel kt. Miluje sladké.