Go Back
+ porcí

PUSINKY VEGAN

Print Recipe
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 minute
Porce 10 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • 110 g nálev ze sterilované cizrny aquafaba
  • 150 g krupicový cukr
  • gelové potravinářské barvivo

Instructions

  • Cizrnu slijeme a nálev přecedíme přes jemné sítko.
  • Nálev spolu s cukrem vyšleháme dotuha stejně jako klasický sníh z vaječných bílků. Šleháme 5–10 minut, aby byla hmota opravdu tuhá a držela špičky.
  • Hmotu nandáme co cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný pečicím papírem či silikonovou podložkou tvarujeme stejně velké pusinky. Dle fantazie můžeme obarvit potravinářským barvivem.
  • Troubu rozehřejeme na 100 °C na program horkovzduch a pusinky sušíme asi 1 hodinu, dokud nejdou snadno sundat z podložky.