Polévka z růžičkové kapusty
Ingredience
- 500 g Růžičková kapusta
- 1 ks Silný bujon
- 1 lžíce Harmonie chuti -polévkové koření
- 1 lžička Polévkové byliny - sušené koření
- Pepř, sůl
- 1,5 l Voda
- Jíška (1 lžíce oleje+1 lžíce másla+asi 2 lžíce hladké mouky)
- 1 hrnek Strouhaná zelenina (kousek celeru,1 menší petržel,1 menší mrkev, kousek kedlubny - zhruba ve stejném poměru
Instrukce
- Celé růžičky kapusty dáme vařit, zhruba po 10 minutách přidáme strouhanou zeleninu, Extra silný bujón, Harmonii, polévkové byliny, pepř, příp. sůl. Asi po 15 minutách rozklofeme růžičky a lehce zahustíme jíškou.