Polévka z řepy s rybími knedlíčky
- Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
- Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
- Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
- Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
- Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
- Připravte si knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem
a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky. - Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.