
Polévka z řepy s rybími knedlíčky
- Nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle s kapkou oleje.
- Přihoďte rozdrcené stroužky česneku a po chvilce i oloupanou, na kousky nakrájenou řepu spolu s oloupaným, nakrájeným celerem.
- Po pár minutách přidejte rajčatový protlak, promíchejte a asi za minutu vše zalijte vývarem.
- Osolte, opepřete a nechte vařit, dokud zelenina nezměkne.
- Vše rozmixujte do hladkého krému a přidejte nadrobno nasekaný kopr (část si nechte na knedlíčky).
- Připravte si knedlíčky: Rybí maso nasekejte na fáš, smíchejte se solí, pepřem
a se lžící nasekaného kopru. Vše zahustěte strouhanou tak, aby vzniklo těsto, ze kterého bude možné tvarovat knedlíčky. - Knedlíčky vařte v osolené vroucí vodě a podávejte je v polévce ozdobené čerstvým koprem a zakysanou smetanou.
5ks - červená řepa (menší kusy)
1/2ks - celer
1ks - cibule
1l - zeleninový vývar
2ks - stroužek česneku
30g - máslo
1lžička - rajčatový protlak
ks - olivový olej
ks - zakysaná smetana k podávání
ks - čerstvý kopr (k podávání i do knedlíčků)
200g - filety ze pstruha
1ks - vejce
1hrst - strouhanka
1špetka - sůl, pepř
příprava - 15
vaření - 30