Polévka z ředkviček. Krémová, vydatná a plná cenných vitamínů
Ingredience
- 10 ks Ředkvičky
- 4 ks Brambory (středně velké)
- 1 ks Cibule
- 3 lžíce Olej (olivový, kokosový)
- 1 lžíce Sůl
- 1 špetka Pepř
- špetka Mletý muškátový květ a oříšek
- špetka Mletý kmín
- 1 lžíce Konopná semínka
- 100 ml (Sójová) smetana
- 1 l Zeleninový vývar
Instrukce
- Přesvědčte se, že ředkvičky jsou jedlé úplně celé. Tato ředkvičková polévka je tomu dokonalým důkazem. Je lahodná, vydatná, krémová, se svěží chutí a plná cenných látek, které dodají organismu vitalitu.Ředkvičky jsou velmi prospěšné lidskému zdraví. Dodávají hydrataci a celou řadu významných prvků, jako například draslík, hořčík, fosfor, kyselinu listovou, selen, sodík, vápník a železo. Z vitamínů pak céčko a béčko. Cenným doplňkem jsou konopná semínka, která dodají polévce vysoký obsah esenciálních mastných kyselin a posílí imunitní systém. Na čtyři porce si připravte: 10 ks ředkviček i s listy4 ks brambor (cca 500 g)1 l zeleninového vývaru1 cibuli3 PL oleje1 PL soliŠpetku čerstvě mletého pepřeŠpetku muškátového květuŠpetku muškátového mletého oříškuŠpetku mletého kmínu1 PL konopných semínek100 ml (sójové) smetany Brambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky. Ředkvičky dobře omyjte. Listy odkrojte a plody nakrájejte na malé kousky. V kastrolu na oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte ředkvičkové listy spolu s nakrájenými ředkvičkami a nechte „zavadnout“. Potom přisypte brambory, zalijte vývarem a uvařte doměkka. Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte sůl a koření. Krátce provařte. Nakonec vlijte smetanu a odstavte z plotýnky. Zamíchejte konopná semínka a můžete servírovat. Dozdobte plátky čerstvé ředkvičky a petrželovou natí. Dobrou chuť.