Přesvědčte se, že ředkvičky jsou jedlé úplně celé. Tato ředkvičková polévka je tomu dokonalým důkazem. Je lahodná, vydatná, krémová, se svěží chutí a plná cenných látek, které dodají organismu vitalitu.Ředkvičky jsou velmi prospěšné lidskému zdraví. Dodávají hydrataci a celou řadu významných prvků, jako například draslík, hořčík, fosfor, kyselinu listovou, selen, sodík, vápník a železo. Z vitamínů pak céčko a béčko. Cenným doplňkem jsou konopná semínka, která dodají polévce vysoký obsah esenciálních mastných kyselin a posílí imunitní systém.Na čtyři porce si připravte:10 ks ředkviček i s listy4 ks brambor (cca 500 g)1 l zeleninového vývaru1 cibuli3 PL oleje1 PL soliŠpetku čerstvě mletého pepřeŠpetku muškátového květuŠpetku muškátového mletého oříškuŠpetku mletého kmínu1 PL konopných semínek100 ml (sójové) smetanyBrambory oškrábejte a nakrájejte na kostičky.Ředkvičky dobře omyjte. Listy odkrojte a plody nakrájejte na malé kousky.V kastrolu na oleji zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte ředkvičkové listy spolu s nakrájenými ředkvičkami a nechte „zavadnout“. Potom přisypte brambory, zalijte vývarem a uvařte doměkka.Ponorným tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladké konzistence. Přidejte sůl a koření. Krátce provařte. Nakonec vlijte smetanu a odstavte z plotýnky. Zamíchejte konopná semínka a můžete servírovat.Dozdobte plátky čerstvé ředkvičky a petrželovou natí. Dobrou chuť.