Polévka z červené řepy

Vytisknout recept

Postup prací:

 

Cibuli nakrájíme na jemno a dáme ji osmahnout na přepuštěné máslo (máslo, olej, sádlo, dle vás). Předvařenou řepu si nakrájíme na kostičky 

a přihodíme k cibuli, orestujeme a zalijeme vývarem, přidáme bylinky, já jsem dala tymián sušený i snítku čerstvého, ale je to na každém, co máte rádi.

Po pár minutách (cca 10-15) je polévka provařená, odstavíme z plotny a řepu rozmixujeme tyčovým mixérem  do hladka. Přidáme prolisovaný (nebo sušený) česnek a lžíci octa, osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku chilli. 

Posypeme zelenými bylinkami (dala jsem pažitku a petřželku a na ozdobu mátu)

a podáváme.

Určitě by byly dobré i krutonky do toho.

Výborná polévka svěží chuti 🙂

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka


500g - červená řepa předvařená
2 lžíce - máslo (nejlépe přepuštěné)
1ks - cibule
500 ml - vývar
ks - sůl bylinková
2stroužek - česnek
lžíce - vinný nebo bylinkový ocet
ks - bylinky, dle sebě
příprava - 10
vaření - 15
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account