
Polévka z červené čočky
Postup:
- Na začátek si rozpustíme zeleninový bujón v 1 litry vody - Na oleji na mírnom ohni v hrnci si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme taky nadrobno nakrájenou mrkev a opékáme do zlatova - Přidáme protlačený česnek a necháme provonet - Přidáme rajčatový protlak, krájená rajčata a zalijeme vývarem a necháme chvíli povařit - Přisypeme červenou čočku, tymián, sul a pepř - Necháme všechno spolu vařit do změknutí čočky - Nakonec ručním mixerem rozmixujeme do "hladka" A možme sa vrhnout na supr baštu3ks - Mrkev
200g - Červená čočka
1ks - Červená cibule
2ks - Česnek
70g - Rajčatový protlak - menší plechovka
1l - Zeleninový vývar / 1 kostka bujonu
400g - Krájená rajčata - plechovka
špetka - Tymián sušený
špetka - Sul
špetka - Pepř
příprava - 20
vaření - 20