Sytá a dobrá: Polévka horalka nahradí i hlavní jídlo
Ingredience
- 50 dkg Libová vepřová plec
- 50 dkg Houby
- 1 ks Cibule
- 3 ks Brambory
- 1 ks Mrkev
- 1 ks Smetana
- 5 dkg Hladká mouka
- 3 ks Masový bujón kostky
- 1 lžíce Ocet
- Pepř
- Sůl
- Drcený kmín
Instrukce
- Výborná zeleninová polévka obzvlášť dnes sedne. Zkuste tuhle!Sytá, hustá polévka, která nahradí hlavní jídlo a krásně zahřeje.V tlakovém hrnci rozpustíme ve 2 litrech vody 3 kostky masového bujónu a maso uvaříme. Houby pokrájíme na silnější plátky, mrkev a brambory na kostičky. Ve větším hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme postupně houby, mrkev a brambory, mírně osolíme, přidáme kmín, pepř a podléváme vývarem z masa a bujónu.Po změknutí všeho dolijeme zbytek vývaru. Polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou a krátce povaříme. Dochutíme a zakapeme octem. Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájené maso. Při podávání posypeme pažitkou.