pohanka na sladko
Ingredience
- 1 šálek pohanky cca 250 g
- 1 šálek mléka můžete použít také rostlinné
- 1 šálek vody
- 1 skořicový cukr
- 50 g másla
- 2 hrušky
- 4 větší švestky
- 2 lžíce třtinového cukru
- citrónovou kůru
- 2 lžíce nasekaných lískových ořechů
Instrukce
- 1
- Pohanku dáme do sítka a dvakrát ji přelijeme vařící vodou, aby nebyla hořká.
- 2
- Vložíme ji do hrnce, přidáme mléko s vodou a se skořicovým cukrem.
- 3
- Promícháme a na mírném zdroji tepla vaříme doměkka.
- 4
- Když je pohanka uvařená, ještě do teplé přidáme máslo a promícháme.
- 5
- Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
- 6
- Přidáme k uvařené pohance spolu s třtinovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše spolu promícháme.
- 7
- Zapékací misku vymažeme máslem. Dáme do ní připravenou pohankovou směs a vrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
- 8
- Takto připravenou směs vložíme do vyhřáté trouby na 200 ˚C a zapékáme cca 30 minut.
- 9
- Zapékanou pohanku můžeme konzumovat v teplém i ve studeném stavu.
Tak to určitě zkusím, líbí se mi to. Pohanku jsem si koupila, ale ještě jsem jí nejedla.
a my jsme už spotřebovali pohanku, mám tu jen pohankovou kaši.
taky dobrota…. musím dokoupit pohanku… nám chutná a je výborná na cévy 🙂
Děkuji. To jsem ani netušila…
tak už to víte… proto my ji doma míváme a používáme… už brzy zase bude, přijde mi balík 🙂