pohanka na sladko

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 šálek pohanky cca 250 g
  • 1 šálek mléka můžete použít také rostlinné
  • 1 šálek vody
  • 1 skořicový cukr
  • 50 g másla
  • 2 hrušky
  • 4 větší švestky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • citrónovou kůru
  • 2 lžíce nasekaných lískových ořechů

Instrukce

  • 1
  • Pohanku dáme do sítka a dvakrát ji přelijeme vařící vodou, aby nebyla hořká.
  • 2
  • Vložíme ji do hrnce, přidáme mléko s vodou a se skořicovým cukrem.
  • 3
  • Promícháme a na mírném zdroji tepla vaříme doměkka.
  • 4
  • Když je pohanka uvařená, ještě do teplé přidáme máslo a promícháme.
  • 5
  • Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
  • 6
  • Přidáme k uvařené pohance spolu s třtinovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše spolu promícháme.
  • 7
  • Zapékací misku vymažeme máslem. Dáme do ní připravenou pohankovou směs a vrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
  • 8
  • Takto připravenou směs vložíme do vyhřáté trouby na 200 ˚C a zapékáme cca 30 minut.
  • 9
  • Zapékanou pohanku můžeme konzumovat v teplém i ve studeném stavu.
5 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 1 rokem ago

    5 stars
    Tak to určitě zkusím, líbí se mi to. Pohanku jsem si koupila, ale ještě jsem jí nejedla.

    • Lenka Hudečková 1 rokem ago

      a my jsme už spotřebovali pohanku, mám tu jen pohankovou kaši.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    taky dobrota…. musím dokoupit pohanku… nám chutná a je výborná na cévy 🙂

    • Author
      NelaVávrová 1 rokem ago

      Děkuji. To jsem ani netušila…

      • Lenka Hudečková 1 rokem ago

        tak už to víte… proto my ji doma míváme a používáme… už brzy zase bude, přijde mi balík 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account