Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
pohanka na sladko
Vytisknout recept
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
30
minutes
min
Celkový čas
40
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
1
šálek pohanky
cca 250 g
1
šálek mléka
můžete použít také rostlinné
1
šálek vody
1
skořicový cukr
50
g
másla
2
hrušky
4
větší švestky
2
lžíce třtinového cukru
citrónovou kůru
2
lžíce nasekaných lískových ořechů
Instrukce
1
Pohanku dáme do sítka a dvakrát ji přelijeme vařící vodou, aby nebyla hořká.
2
Vložíme ji do hrnce, přidáme mléko s vodou a se skořicovým cukrem.
3
Promícháme a na mírném zdroji tepla vaříme doměkka.
4
Když je pohanka uvařená, ještě do teplé přidáme máslo a promícháme.
5
Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kostičky.
6
Přidáme k uvařené pohance spolu s třtinovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Vše spolu promícháme.
7
Zapékací misku vymažeme máslem. Dáme do ní připravenou pohankovou směs a vrch posypeme nasekanými lískovými oříšky.
8
Takto připravenou směs vložíme do vyhřáté trouby na 200 ˚C a zapékáme cca 30 minut.
9
Zapékanou pohanku můžeme konzumovat v teplém i ve studeném stavu.